Posted by & filed under healthblog.

avullimi në reklamat e cigareve elektronike mund të inkurajojë pirjen e duhanit të duhanit ‘

 • Mbulimi i ilaçeve Medicare. Për të mësuar rreth mbulimit të Medicare për ilaçet, shihni këto artikuj në lidhje me planet e ilaçeve me recetë Medicare, kuponat e drogës dhe Medicare, dhe Listën e Barnave Medicare.
 • Kurseni para. Eksploroni këtë artikull për këshilla se si të kurseni para për recetat.
 • Informacione rreth konfiskimeve. Për më shumë informacion në lidhje me konfiskimet, shihni listën tonë të artikujve të epilepsisë.

Sidoqoftë, ky artikull nuk duhet të përdoret si zëvendësues i njohurive dhe ekspertizës së një profesionisti të licencuar të kujdesit shëndetësor. Gjithmonë duhet të konsultoheni me mjekun tuaj ose një profesionist tjetër të kujdesit shëndetësor përpara se të merrni ndonjë ilaç. Informacioni i drogës që përmbahet këtu është subjekt i ndryshimit dhe nuk ka për qëllim të mbulojë të gjitha përdorimet e mundshme, udhëzimet, masat paraprake, paralajmërimet, ndërveprimet e drogës, reaksionet alergjike ose efektet anësore. Mungesa e paralajmërimeve ose informacioneve të tjera për një ilaç të caktuar nuk tregon se kombinimi i ilaçeve ose ilaçeve është i sigurt, efektiv ose i përshtatshëm për të gjithë pacientët ose të gjitha përdorimet specifike.

 • Neurologjia/Neuroshkenca
 • Farmaci/Farmacist

avullimi në reklamat e cigareve elektronike mund të inkurajojë pirjen e duhanit të duhanit ‘

për shumë duhanpirës aktual-dhe madje edhe ish-duhanpirësit-duke parë të tjerët duke pudruar një cigare mund ta bëjnë të vështirë t’i rezistojë ndriçimit. Reklamat televizive për cigare elektronike mund të prodhojnë të njëjtin efekt, sipas një studimi të ri; Ata mund të inkurajojnë duhanpirësit aktualë dhe të mëparshëm të duhanit të arrijnë një cigare konvencionale.

Botuar në revistën Health Communication, studimi zbulon se duhanpirësit e përditshëm që ishin dëshmitarë të përdorimit të cigareve elektronike, ose avullimi, në reklamat televizive kishin më shumë të ngjarë të dëshironin një cigare sesa duhanpirësit e rregullt që nuk i shikonin reklamat. Ish duhanpirësit që panë reklamat raportuan një aftësi të zvogëluar për t’u përmbajtur nga pirja e duhanit.

Autorët e studimit Erin K. Maloney, PhD dhe Joseph N. Cappella, PhD, të Shkollës Annenberg për Komunikim në Universitetin e Pensilvania në Filadelfia, thonë se gjetjet e tyre janë të rëndësishme duke pasur parasysh sasinë e parave të shpenzuara për të Reklamimi i cigareve elektronike.

vitin e kaluar, një studim i botuar në American Journal of Parandalues Medicine zbuloi se në të gjitha kanalet mediatike, shpenzimet e reklamimit të cigareve elektronike në SH.B.A. pothuajse u trefishuan midis 2011 dhe 2012, nga 6.4 milion dollarë në 18.3 milion dollarë, dhe Shpenzimet pritet të rriten ndjeshëm në vitet e ardhshme.

"Duke pasur parasysh sofistikimin e marketingut të cigareve në të kaluarën dhe rritjen eksponenciale të dollarëve të reklamave të caktuara për promovimin e cigareve elektronike në vitin e kaluar," thotë autorët, "duhet të pritet që reklamat për këto produkte për këto produkte Krijuar nga kompanitë e mëdha të duhanit do të maksimizojnë shenjat e pirjes së duhanit në reklamat e tyre, dhe nëse nuk rregullohen, individët do të ekspozohen ndaj reklamave shumë më të cigareve elektronike në baza ditore. "

reklamat e cigareve elektronike mund të rrisin sjelljen e pirjes së duhanit, të ndërmarrin përpjekjet e abstenencës ‘

Për të arritur gjetjet e tyre, Maloney dhe Cappella regjistruan 884 pjesëmarrës në studimin e tyre: 301 Duhantë Daily, 211 Smokers Intermittent dhe 311 ish -duhanpirësit.

Në fillimin e studimit, pjesëmarrësit morën pjesë në një test standard që vlerësoi nxitjen e tyre për të pirë cigare konvencionale.

Ekipi pastaj i rastizoi pjesëmarrësit në një nga tre grupet. Grupi i parë ishte i nevojshëm për të parë reklama televizive të cigareve elektronike që përmbajnë shenja vizuale-të tilla si një person që mban ose thith një cigare elektronike-ndërsa grupi i dytë shikonte reklama të cigareve elektronike pa shenja vizuale. Grupi i tretë nuk ka parë reklama të cigareve elektronike. Në vend të kësaj, atyre iu kërkua të përgjigjen në pyetje të palidhura në media.

Kërkesa e pjesëmarrësve për të pirë duhan cigare konvencionale u mat përsëri përmes përfundimit të të njëjtit test standard të marrë në fillimin fillestar.

Studiuesit zbuluan se kërkesa për të pirë duhan ishte shumë më e lartë në mesin e duhanpirësve të përditshëm që shikonin reklamat e cigareve elektronike që përmbajnë shenja vizuale. Përveç kësaj, 35% e duhanpirësve të përditshëm që shikonin reklama me shenja vizuale pinin një cigare konvencionale gjatë eksperimentit, krahasuar me 22% të duhanpirësve të përditshëm që shikonin reklama pa shenja vizuale dhe 23% të duhanpirësve të përditshëm që nuk shikonin reklama të cigareve elektronike.

çfarë është për më tepër, ish-duhanpirësit që shikonin reklama të cigareve elektronike me shenja vizuale raportuan qëllime më të ulët Shikoni reklamat e cigareve elektronike.

Asnjë dallim domethënës në nxitjen e pirjes së duhanit nuk u identifikua midis duhanpirësve të përhershëm në të tre grupet, sipas ekipit.

Maloney dhe Cappella shpjegojnë gjetjet e tyre më tej në videon më poshtë:

Duke komentuar rezultatet e tyre, studiuesit thonë:

"Këto të dhëna sugjerojnë që përshkrimet vizuale të Vaping në reklamat e cigareve të e-cigareve rrisin nxitjen e duhanpirësve të përditshëm për të pirë duhan cigare dhe mund të çojnë në sjellje më të vërtetë të pirjes së duhanit. Për ish -duhanpirësit, këto shenja në reklamim mund të minojnë përpjekjet e abstenencës. "

Teresa Thompson, PhD, e Universitetit të Dejtonit, OH, dhe redaktori i Komunikimit Shëndetësor, thotë se gjetjet e ekipit tregojnë se nuk janë vetëm efektet e mundshme shëndetësore të përdorimit të cigareve elektronike vetë që është një shkak për të shqetësimi

"Ndërlidhja midis pirjes së duhanit dhe përfaqësimeve mediatike të versioneve ‘E’ të ekzaminuara në këtë studim sqaron se portretizimi i veprimeve që duken si pirja e duhanit ka një efekt tek shikuesit që pinë duhan ose kanë përdorur duhan," shton ajo.

Në Dhjetor 2014, Medical News raportoi sot për një përmbledhje të Cochrane duke sugjeruar që cigare elektronike janë po aq "po aq të efektshme" sa arna nikotine për të ndihmuar duhanpirësit të pushojnë.

 • Shëndeti publik
 • Alkooli/varësia/ilaçet e paligjshme
 • Psikologjia/Psikiatria
 • Pirja e duhanit/Pirja e duhanit

Burimet vegjetariane dhe vegane të B-12

Ne përfshijmë produkte që mendojmë se janë të dobishëm për lexuesit tanë. Nëse blini përmes lidhjeve në këtë faqe, ne mund të fitojmë një komision të vogël. Këtu është procesi ynë.

Vitamina B-12 luan një rol thelbësor në shëndetin e një personi. Mungesa e vitaminës B-12 në dietën e një personi mund të ndikojë negativisht në shëndetin e tyre fizik dhe mendor.

Vegjetarianët dhe Veganët duhet të kujdesen veçanërisht për të konsumuar mjaft vitaminë B-12, pasi që gjendet kryesisht në mish, vezë dhe produkte të qumështit. Prandaj, ka më shumë të ngjarë që një vegan ose vegjetarian do të zhvillojë një mungesë të vitaminës B-12.

Në këtë artikull, ne shikojmë se sa kërkohet vitamina B-12 dhe rendisim burime të mira vegjetariane dhe vegan.

Lista e ushqimeve B-12 për vegjetarianët

Për vegjetarianët që kërkojnë të rrisin marrjen e tyre të vitaminës B12, ekzistojnë një larmi opsionesh. Disa zgjedhje të mira për B-12 përfshijnë:

 • Yogurt
 • Qumësht me pak yndyrë
 • Qumësht i fortifikuar i bazuar në bimë
 • Djathë
 • Vezët
 • Drithërat e fortifikuara
 • Maja ushqyese

Sasia e vitaminës B-12, nevojiten më shumë hulumtime për të vlerësuar shumat dhe disponueshmërinë e bio.

Një vegjetarian duhet të jetë i sigurt për të konsumuar sa duhet nga ushqimet e mëposhtme në baza të rregullta. Vitalshtë thelbësore të kuptohet se sa Vitamina B-12 përmbajnë këto ushqime:

 • 8 ounces (Oz) të kosit përmban rreth 1.1 mcg vitaminë B-12
 • 1 filxhan Qumështi me pak yndyrë mund të sigurojë 1.2 mcg vitaminë B-12
 • 1 oz djathë zviceran mund të përmbajë 0.95 mcg vitaminë B-12
 • 1 Vezë e madhe përmban 0.6 mcg vitaminë B-12

Drithërat e fortifikuara janë një zgjedhje e mirë pasi ato kanë disponueshmëri të lartë bio. Kjo do të thotë që vitamina B-12 nuk ka pse të prishet para se trupi ta thithë atë.

Maja ushqyese është e njohur si me vegjetarianët ashtu edhe me veganë sepse është e lehtë të shtosh enët gjatë gatimit dhe ka një aromë të pasur, të lezetshme, me arra. Maja ushqyese mund të shtohet në ushqimet e gatuara ose të spërkatura në ushqim dhe snack. Isshtë në dispozicion për të blerë në internet.

Për të përdorur maja ushqyese, një person mund:

 • Ajo në patate me pure
 • Spërkatni mbi vezë të fërguara ose tofu
 • Llokoçis në një supë kremoze
 • Shtoni në enët e makaronave
 • Vendoseni Sallatat

dhe maja ushqyese. Ushqimet bimore nuk prodhojnë vitaminë B-12, kështu që është thelbësore që vegjetarianët të gjejnë burime alternative të vitaminës B12 për të mbetur në shëndetin më të mirë.

Disa ushqime që mund të forcohen me vitaminë B-12 përfshijnë:

 • Qumësht jo të qumështit të fortifikuar
 • zëvendësuesit e mishit
 • Drithërat e mëngjesit
 • maja ushqyese
 • përhapet vegan

isshtë thelbësore të lexoni etiketat në të gjitha këto ushqime, pasi disa mund të mos jenë Fortifikuar me Vitaminë B-12. Për ata që tashmë janë B-12 të mangët, B-12 plotësues në formën e kapsulave ose injeksioneve mund të kërkohet. Shtojcat B-12 janë në dispozicion për të blerë në internet.

Për më shumë burime të thella në lidhje me vitaminat, mineralet dhe shtesat, vizitoni qendrën tonë të dedikuar.

Vitamina B-12 Përfitimet shëndetësore

Sigurimi i një personi përfshin mjaft vitaminë B-12 në dietën e tyre është thelbësore për shëndetin optimal. Përfitimet shëndetësore të vitaminës përfshijnë:

 • Formimin dhe ndarjen e qelizave të kuqe të gjakut
 • Mbrojtja e sistemit nervor
 • Sintetizimi i ADN -së së një personi
 • Sigurimi i trupit me energji
 • Adoleshentët: 2.4 mikrogramë (MCG) në ditë
 • Fëmijët midis 9 dhe 13 vjeç: 1.8 mcg në ditë
 • Fëmijët midis 4 dhe 8 vjeç: 1.2 mcg në ditë
 • Fëmijët e vegjël midis 1 dhe 3 vjeç: 0.9 mcg në ditë

Foshnjat midis 7 dhe 12 muajsh kërkojnë 0.5 mcg B-12 në ditë, dhe foshnjat më pak se 6 muaj Vjetër i duhen vetëm 0.4 mcg në ditë.

Gratë shtatzëna kërkojnë 2.6 mcg, ndërsa gratë që ushqehen me gji kanë nevojë për 2.8 mcg në ditë.

Simptomat e mungesës B-12

Një mungesë e vitaminës B-12 mund të ketë pasoja të rënda për shëndetin e një personi. Problemet e zakonshme që lidhen me mungesën e vitaminës B-12 përfshijnë aneminë, çrregullime të caktuara neurologjike dhe ulje të rritjes dhe shërimit.

Simptomat e zakonshme të mungesës së vitaminës B-12 përfshijnë:

 • Dëmtimin nervor
 • Dobësia dhe lodhja
 • Tinging në Duart dhe këmbët
 • Numbness
 • Vizioni i paqartë
 • Djersitja
 • Vështirësia në këmbë
 • Problemet me sistemin tretës
 • Një gjuhë e lënduar ose ulcerat e gojës
 • Kujtesa, Gjykimi dhe Kuptimi
 • Skin Pale
 • Humbja e oreksit
 • Tinnitus (zile, gumëzhitje ose tinguj hissing në veshë)

Një person që përjeton këto simptoma duhet të bëjë një takim me mjekun e tyre. Mjeku do të pyesë për simptomat e tyre dhe do të kryejë teste për të përcaktuar nëse mungesa e vitaminës B-12 është shkaku.

Takej

Vegjetarianët dhe Vegans duhet të ndërmarrin hapa për të siguruar që ato përfshijnë një sasi të përshtatshme të vitaminës B-12 në dietën e tyre. Profesionistët e shëndetit mund të japin këshilla se ku mund të gjejnë burime të vitaminës B-12 dhe sa duhet të marrin.

Pa ruajtur nivelet e duhura të vitaminës B-12, një person mund të pësojë efekte anësore serioze, përfshirë dëmtimin e nervit dhe depresionin.

Meqenëse asnjë ushqim i rrjedhshëm nga bimët nuk përmban vitaminë B-12, vegjetarianët dhe vegjetarianët duhet të jenë të vetëdijshëm për burimet alternative, siç janë produktet e fortifikuara.

 • Ushqyerja/Dieta
 • vegan/vegjetarian

Lajmet mjekësore sot kanë udhëzime të rrepta ndihmuese dhe tërheq vetëm nga studimet e rishikuara nga kolegët, institucionet e kërkimit akademik , dhe revista dhe shoqata mjekësore. Ne shmangim përdorimin e referencave terciare. Ne i lidhim burimet parësore – përfshirë studimet, referencat shkencore dhe statistikat – brenda secilit artikull dhe gjithashtu i rendisim ato në seksionin e burimeve në fund të artikujve tanë. Ju mund të mësoni më shumë rreth asaj se si ne sigurojmë që përmbajtja jonë është e saktë dhe aktuale duke lexuar politikën tonë editoriale

.

Dieta vegjetariane mund të përdoret për të ulur presionin e gjakut

vegjetarianët duket se kanë presion më keto light çfarë është ajo të ulët të gjakut, sipas një analize të re. A mund të jetë miratimi i një diete vegjetariane një strategji të dobishme për uljen e presionit të gjakut?

Dihet se presioni i lartë i gjakut është një faktor kryesor rreziku për sëmundjet e zemrës. Kontrollimi i presionit të gjakut përmes faktorëve të stilit të jetës, siç është dieta dhe stërvitja, është thelbësore për të shmangur problemet e zemrës.

Por mendimi mjekësor është ndarë nëse një dietë vegjetariane është efektive për uljen e presionit të gjakut. Studime të ndryshme se si dietat vegjetariane ndikojnë në presionin e gjakut kanë raportuar rezultate kontradiktore.

Për të sqaruar çështjen, studiuesit në Osaka, Japoni, kanë kryer një meta-analizë të studimeve ekzistuese duke parë marrëdhëniet midis dietave vegjetariane dhe presionit të gjakut.

Gjetjet e tyre janë botuar në revistën JAMA Mjekësia e Brendshme.

Studiuesit analizuan gjetjet e shtatë provave klinike (duke parë 311 pjesëmarrës në total) dhe 32 studime vëzhguese (duke parë 21.604 pjesëmarrës në total).

Në këtë përmbledhje, "dietat vegjetariane" u përcaktuan si duke përjashtuar ose rrallë duke përfshirë mishin, por duke përfshirë produktet e qumështit, vezët dhe peshqit.

meta-analiza zbuloi se dietat vegjetariane shoqërohen me presion më të ulët të gjakut, krahasuar me dietat gjithëpërfshirëse.

Studiuesit matën ndryshimin në milimetra të merkurit (mm Hg) – presioni i gjakut i njësisë matet në – midis pjesëmarrësve që ndoqën një dietë vegjetariane dhe pjesëmarrësve që ndoqën një dietë të gjithëpranishme.

Për sa i përket presionit sistolik të gjakut (presioni në arteriet kur zemra rreh), studiuesit zbuluan se presioni i gjakut të vegjetarianëve ishte 4.8 mm Hg më i ulët se omnivores në provat klinike dhe 6.9 mm Hg më të ulëta në studimet vëzhguese.

Për sa i përket presionit diastolik të gjakut (presioni në arteriet midis rrahjeve të zemrës), studiuesit zbuluan se presioni i gjakut të atyre që ndiqnin një dietë vegjetariane në përgjithësi ishte 2.2 mm Hg më e ulët në provat klinike dhe 4.7 mm Hg më të ulëta në studimet vëzhguese.

Kjo ulje, thonë studiuesit, është e ngjashme me përfitimet shëndetësore të një diete të ulët-natrium ose një ulje peshe prej 5 kg. Ulja e presionit sistolik të gjakut me 5 mm Hg shoqërohet gjithashtu me një rrezik 9% më të ulët të vdekjes nga sëmundja koronare e zemrës dhe një rrezik prej 14% më të ulët të vdekjes nga goditja nga goditja.

Pse vegjetarianët kanë presion më të ulët të gjakut?

Studiuesit konsiderojnë një numër arsyesh pse një dietë vegjetariane mund të jetë efektive në kontrollin e presionit të gjakut.

Vegjetarianët në përgjithësi kanë BMI më të ulët dhe një rrezik më të ulët të mbipeshes sesa omnivorët, me siguri sepse dietat vegjetariane kanë fibra më të larta dhe përmbajtje më të ulët të yndyrës sesa dietat gjithëpërfshirëse.

Për shkak se pesha e trupit dhe presioni i gjakut janë të lidhura, kjo mund të shpjegojë pjesërisht presionin e ulur të gjakut në vegjetarianët. Sidoqoftë, studime të tjera kanë zbuluar se një dietë vegjetariane ul presionin e gjakut, pavarësisht nga pesha e trupit.

Një sugjerim tjetër është se dietat vegjetariane janë të pasura me kalium dhe të ulët në natrium, por përsëri, disa studime nuk janë pajtuar për ndikimin që mund të ketë kjo.

Disa studime kanë zbuluar gjithashtu se konsumi i alkoolit është më i ulët në vegjetarianët, krahasuar me popullsinë e përgjithshme. Marrja e alkoolit mund të ndikojë në presionin e gjakut, por pesë nga shtatë provat klinike të analizuara në këtë studim ishin të kufizuara për pjesëmarrësit që pinin jo më shumë se sasi të moderuar të alkoolit. Prandaj, rezultatet e kësaj analize ndoshta nuk u ndikuan nga marrja e alkoolit.

Dietat vegjetariane zakonisht janë proporcionalisht më të ulëta se dietat gjithëpërfshirëse në acidet yndyrore të ngopura dhe më të larta në acidet yndyrore të pangopura – karakteristika që shoqërohen me presionin më të ulët të gjakut.