Posted by & filed under healthblog.

Balm de lămâie: utilizări și beneficii pentru sănătate

Includem produse pe care credem că sunt utile pentru cititorii noștri. Dacă cumpărați prin link -uri de pe această pagină, este posibil să câștigăm un mic comision. Iată procesul nostru.

Balsam de lămâie este o plantă perenă pe care oamenii o pot crește în grădina lor pentru a ajuta la atragerea albinelor. Dincolo de grădină, oamenii folosesc balsam de lămâie pentru o varietate de scopuri, inclusiv pentru ameliorarea stresului și pentru a crește vigilența mentală.

Unii oameni cred, de asemenea, balsamul de lămâie poate îmbunătăți sănătatea digestivă și au antispasmodic și analgezic (care se potrivește durerii ) efecte.

Din păcate, există cercetări limitate care dovedesc eficacitatea balsamului de lămâie în populații mai mari.

În acest articol, aflați mai multe despre balsamul de lămâie și utilizările posibile ale acestuia.

Ce este balsamul de lămâie?

balsam de lămâie sau Melissa officinalis L., crește nativ în Asia de Vest, Africa de Nord și părți din Europa.

După cum sugerează și numele, balsamul de lămâie are un miros și o aromă de lămâie.

Oamenii folosesc balsam de lămâie în medicina tradițională pentru o varietate de scopuri care variază de la sănătatea digestivă și rănile de vindecare până la reducerea ritmului cardiac.

Următoarele sunt câteva dintre efectele posibile ale balsamului de lămâie și studiile care investighează aceste afirmații.

Promovarea sănătății gastrointestinale

Balm de lămâie poate ameliora o varietate de condițiile mai puțin grave care afectează tractul gastrointestinal. Conform unei revizuiri a studiilor, unele afecțiuni pe care oamenii le folosesc pentru a trata includ:

 • acid stomacal
 • Colic
 • Indigestion

Un mic studiu din 2010 a indicat că balsamul de lămâie poate ajuta la indigestie. Studiul a analizat 30 de persoane cu dispepsie funcțională, o afecțiune care poate provoca un stomac supărat.

Cercetătorii le -au oferit participanților un desert similar unui sorbet cu sau fără balsam de lămâie pe care l -au combinat și cu o altă plantă (anghinare sau Cynara scolimus).

Participanții care au mâncat desertul cu ierburile au experimentat mai puțină supărare a stomacului decât cei care nu au făcut -o.

Reducerea stresului

balsam de lămâie poate ajuta la reducerea stresului. Un studiu foarte mic a analizat efectele pe care alimentele care conțin balsam de lămâie le -au avut asupra nivelului de spirit și a stresului.

În timpul studiului, participanții au ingerat balsam de lămâie în băuturi și iaurturi. Apoi au fost nevoiți să finalizeze un test de stres care a implicat multitasking și simulate vorbirea în public.

Cercetătorii au ajuns la concluzia că anumite doze și livrarea de balsam de lămâie ar putea reduce stresul și stările de spirit negative sau anxietatea.

Este important de menționat că studiul a avut finanțare de la companii care fac produse care conțin balsam de lămâie, deci poate avea o prejudecată. Mai multe cercetări sunt necesare asupra acestor efecte înainte ca cercetătorii să poată trage concluzii.

Furnizarea de antioxidanți

Conform unei revizuiri a studiilor, balsamul de lămâie acționează ca un antioxidant și este eficient în combaterea stresului oxidativ.

Cercetătorii au indicat că balsamul de lămâie ar putea ajuta la afecțiuni legate de stresul oxidativ, cum ar fi:

 • Tulburări neurodegenerative cronice (Boala Parkinson și Alzheimer)
 • Boli cardiovasculare

Cu toate acestea, revizuirea indică faptul că factorii, inclusiv modul în care oamenii îl fabrică și doza, are impact direct asupra eficacității Balmului de lămâie.

Ajuția somnului

Conform unui studiu mai vechi, balsamul de lămâie cu Valerian poate ajuta la tratarea problemelor de somn și neliniște la copii.

Studiul a inclus peste 900 de copii și a constatat că peste 80% au înregistrat îmbunătățiri ale problemelor lor de somn atunci când luați suplimentele.

În plus, 70% dintre copii au înregistrat îmbunătățiri ale neliniștii. În cele din urmă, niciunul dintre copii nu a experimentat efecte adverse din medicamente.

oamenii ar trebui să vorbească întotdeauna cu un medic înainte de a da unui copil orice tip de supliment.>

Există unele dovezi că balsamul de lămâie poate ajuta la combaterea inflamației. Autorii unui studiu din 2013 susțin parțial utilizarea balsamului de lămâie în tratarea durerii și a inflamației după o accidentare.

În timp ce a combătut umflarea și durerea, autorii nu au putut face concluzii despre exactul antiinflamator al plantei Mecanism.

Aceste rezultate provin dintr -un studiu la animale, cu toate acestea, este necesar mai multe cercetări la om.

Slipirea simptomelor PMS

Un mic studiu iranian la adolescență Fetele au găsit rezultate pozitive pentru a ajuta la ameliorarea simptomelor sindromului premenstrual (PMS) și a durerii în timpul menstruației.

Cercetătorii au împărțit participanții la studiu în două grupuri. Au dat un grup de 1.200 de miligrame de esență de balsam de lămâie într -o pastilă în fiecare zi în perioada lor, în timp ce celălalt grup avea un placebo.

În timp ce ambele grupuri au înregistrat o reducere a simptomelor, grupul care a primit balsam de lămâie a avut o ușurare semnificativ mai mare.

combaterea infecțiilor virale

Unele dovezi sugerează că balsamul de lămâie a avut Proprietăți antivirale. Conform unei recenzii, cercetătorii au analizat proprietățile antimicrobiene, în ceea ce privește condițiile precum virusul herpes simplex tip 1 și tipul de tip 2.

Cercetătorii au indicat că anumite concentrații și amestecuri care conțin balsam de lămâie ar putea fi eficiente în tratarea etapelor timpurii ale infecțiilor cu herpes.

herpes este un virus foarte frecvent care provoacă răni, printre alte boli.

Recenzia a constatat, de asemenea, balsam de lămâie a fost eficient împotriva anumitor infecții bacteriene și fungice la om.

O altă revizuire a studiilor a discutat și despre activitatea antivirală a Balmului de lămâie. Cercetătorii au descoperit că balsamul de lămâie au inhibat creșterea in vitro a virușilor care provoacă herpes simplex, gripă și miovirusuri.

mușchi relaxant

Unele studii indică faptul că balsamul de lămâie este eficient în a ajuta Relaxați mușchii netezi datorită efectelor sale antispasmodice.

Într -o revizuire a studiilor, cercetătorii au descoperit că balsamul de lămâie, în concentrații suficiente, au ajutat la relaxarea țesutului muscular neted într -un model animal.

Cu toate acestea, au descoperit că o concentrație de 30% nu a fost suficientă pentru a prezenta relaxare musculară netedă.

efecte secundare

Pentru majoritatea persoanelor sănătoase, balsamul de lămâie este sigur de utilizat. Puține studii există asupra riscurilor, dar efectele secundare anecdotice includ:

 • Erupții cutanate
 • Dureri de cap
 • greață
 • Palpitații cardiace

Un studiu de recenzie nu a găsit efecte secundare atunci când oamenii au folosit balsam de lămâie timp de 30 de zile sau mai puțin la doza corectă. Cu toate acestea, studiul a subliniat că poate exista un risc potențial pentru:

 • Femei care sunt însărcinate sau alăptează
 • copii mici
 • Persoanele cu Tulburări tiroidiene
 • Persoanele care iau sedative

Un studiu de caz care implică o persoană cu simptome specifice a indicat că balsamul de lămâie are potențialul de a provoca simptome asemănătoare retragerii.

Autorii au indicat că persoana a arătat simptome clare de retragere coincidând cu nu mai folosește balsam de lămâie. Ei avertizează că mai multe studii sunt necesare pentru a explora în continuare posibilele probleme de dependență cu utilizarea balsamului de lămâie.

cum să folosească

Persoanele cu o grădină ar putea dori să încerce plantarea și creșterea balsamului de lămâie.

Balm de lămâie este de asemenea disponibil pentru achiziționarea online într -o varietate de forme, inclusiv:

rezumat

Balm de lămâie poate avea unele beneficii și utilizări potențiale pentru sănătate. Aceste proprietăți pot include reducerea disconfortului gastrointestinal, ameliorarea stresului, reducerea simptomelor PMS și combaterea unor infecții.

Oamenii ar trebui să aibă precauție, în special dacă sunt însărcinate sau au o afecțiune de bază și să vorbească cu un medic înainte de a încerca noi remedii pe bază de plante.

 • Nutriție/dietă
 • Medicină complementară/Medicină alternativă

Știri medicale astăzi au orientări stricte de aprovizionare și se bazează doar din studii revizuite de la egal la egal, instituții de cercetare academică și reviste medicale și asociații. Evităm să folosim referințe terțiare. Legăm surse primare – inclusiv studii, referințe științifice și https://produsrecenzie.top/ statistici – în cadrul fiecărui articol și le enumerăm, de asemenea, în secțiunea Resurse din partea de jos a articolelor noastre. Puteți afla mai multe despre cum ne asigurăm că conținutul nostru este exact și actual citind politica noastră editorială .