Posted by & filed under blog.

Famotidină, tabletă orală

evidențiază pentru famotidină

 1. Tableta orală famotidină rețetă este disponibilă ca medicament generic și ca medicament cu nume de marcă. Denumirea mărcii: Pepcid.
 2. Famotidina rețetă vine, de asemenea, ca o suspensie lichidă pe care o luați pe gură și într -o formă injectabilă care este dată doar de un furnizor de servicii medicale. Famotidina vine, de asemenea, în forme fără recoltă.
 3. Tableta orală a famotidinei este utilizată pentru a ameliora simptomele refluxului acid și arsurilor la stomac. Acesta face acest lucru prin reducerea cantității de acid din stomac.
 4. Ce este famotidina?

  tableta orală famotidină rețetă este disponibilă ca medicament generic și ca brand- Numele drogului gelarex potenta. Numele mărcii este pepcid. De obicei, medicamentele generice costă mai puțin decât versiunea de marcă. În unele cazuri, este posibil să nu fie disponibile în toate punctele forte sau formularele ca medicament cu nume de marcă.

  Famotidina prescrisă este de asemenea disponibilă ca suspensie orală și o formă injectabilă, care este dată doar de un furnizor de servicii medicale . Famotidina vine, de asemenea, ca un medicament fără vânzare (OTC). Vine ca o tabletă orală OTC și o tabletă orală mestecabilă OTC. Acest articol se concentrează pe tableta orală cu prescripție orală.

  De ce este utilizat

  Famotidina este utilizată pentru a ameliora simptomele refluxului acid și arsurilor la stomac. Face acest lucru prin reducerea cantității de acid din stomac. Acesta tratează următoarele afecțiuni:

  • Boala de reflux gastroesofagian (GERD). GERD se întâmplă atunci când acidul din stomac se întoarce în esofag (tubul care vă conectează gura la stomac). Acest lucru poate provoca o senzație de arsură în piept sau gât, un gust acru în gură sau îngropare.
  • Daune legate de acid la căptușeala esofagului tău. Când acidul stomacal stropește în sus și în porțiunea inferioară a esofagului tău, acesta poate provoca deteriorarea celulelor țesutului din esofagul tău.
  • ulcerații duodenale. Zona duodenală este partea intestinului tău în care se trece mâncarea atunci când părăsește stomacul.
  • ulcerații stomacale. Cunoscute și ca ulcerații gastrice, acestea sunt răni dureroase în căptușeala stomacului.
  • Condiții în care stomacul tău face prea mult acid. Aceste afecțiuni includ sindromul Zollinger-Ellison.

  Acest medicament poate fi utilizat ca parte a unei terapii combinate. Acest lucru înseamnă că este posibil să fie nevoie să o luați cu alte medicamente.

  Cum funcționează

  Famotidina aparține unei clase de medicamente numite blocante ale receptorilor histamine-2. O clasă de medicamente este un grup de medicamente care funcționează într -un mod similar. Aceste medicamente sunt adesea utilizate pentru a trata afecțiuni similare.

  Famotidina funcționează prin blocarea receptorului de histamină 2 (H2) din stomac. Acest receptor ajută la eliberarea acidului în stomac. Prin blocarea acestui receptor, acest medicament scade cantitatea de acid eliberat în stomacul tău.

  Efecte secundare famotidine

  Tableta orală a famotidinei poate provoca efecte secundare ușoare sau grave. Următoarea listă conține unele dintre efectele secundare cheie care pot apărea în timp ce luați famotidină. Această listă nu include toate efectele secundare posibile.

  Pentru mai multe informații despre efectele secundare posibile ale famotidinei sau sfaturi despre cum să faceți față unui efect secundar tulburător, discutați cu medicul sau farmacistul.

  Efecte secundare mai frecvente

  Efectele secundare mai frecvente pentru adulți pentru acest medicament sunt ușor diferite de efectele secundare mai frecvente pentru copii.

  • Efectele secundare pentru adulți pot Includeți:
  • Copiii cu vârsta sub un an pot experimenta și:
  • Agitație, neliniște neobișnuită sau plâns fără niciun motiv clar

  Dacă aceste efecte sunt ușoare, pot dispărea în câteva zile sau câteva săptămâni. Dacă sunt mai severe sau nu plecați, discutați cu medicul sau farmacistul.

  efecte secundare grave

  sunați -vă imediat medicul dacă aveți efecte secundare grave. Sunați la 911 dacă simptomele dvs. se simt în pericol sau dacă credeți că aveți o urgență medicală. Efectele secundare grave și simptomele lor pot include următoarele:

  • Problemele de ritm cardiac și ritm. Simptomele pot include:
  • Dizziness
  • Fainting
  • Scurtarea respirației
  • Frecvența cardiacă neregulată și ritmul
 5. Probleme musculare severe. Simptomele pot include:
 6. Durere musculară neobișnuită pe care nu o puteți explica
 7. slăbiciune
 8. Probleme neurologice. Simptomele pot include:
 9. Agitație
 10. Probleme de somn
 11. Crizii
 12. Probleme sexuale, cum ar fi scăderea sexului Drive
 13. Probleme hepatice. Simptomele pot include:
 14. slăbiciune neexplicată sau neobișnuită
 15. Scăderea apetitului
 16. Durerea în abdomen (zona stomacului)
 17. Schimbarea culorii urinei tale
 18. Îngălbenirea pielii tale sau a albilor ochilor tăi
 19. Probleme ale pielii. Simptomele pot include:
 20. Blisters
 21. Rash
 22. Până în gură sau ulcerații
 23. Famotidina poate interacționa cu alte Medicamentele

  tableta orală a famotidinei poate interacționa cu alte câteva medicamente. Diferite interacțiuni pot provoca efecte diferite. De exemplu, unii pot interfera cu cât de bine funcționează un medicament, în timp ce alții pot provoca efecte secundare crescute.

  Înainte de a lua famotidină, asigurați-vă că spuneți medicului și farmacistului despre toate rețetele, over-the-counter, și alte medicamente pe care le luați. De asemenea, spuneți -le despre orice vitamine, ierburi și suplimente pe care le utilizați. Împărtășirea acestor informații vă poate ajuta să evitați interacțiunile potențiale.

  Dacă aveți întrebări despre interacțiunile medicamentoase care vă pot afecta, întrebați medicul sau farmacistul.

  Cum să luați famotidina

  Doza de famotidină pe care o prescrie medicul dumneavoastră va depinde de mai mulți factori. Acestea includ:

  • Tipul și severitatea afecțiunii pe care o utilizați famotidină pentru a trata
  • Vârsta dvs.
  • Forma de famotidină pe care o luați
  • Alte afecțiuni medicale pe care le puteți avea

  În mod obișnuit, medicul dumneavoastră vă va începe pe o doză mică și o va regla în timp pentru a ajunge la doza potrivită pentru dvs. În cele din urmă, vor prescrie cea mai mică doză care oferă efectul dorit.

  Următoarele informații descrie dozele care sunt utilizate în mod obișnuit sau recomandate. Cu toate acestea, asigurați -vă că luați doza pe care medicul dumneavoastră vă prescrie. Medicul dumneavoastră va determina cea mai bună doză pentru a se potrivi nevoilor dvs.

 24. Puncte forte: 20 mg, 40 mg
 25. Brand: Pepcid

  • Forma: tabletă orală
  • Puncte forte: 20 mg, 40 mg

  Dozare pentru ulcer duodenal

  doză pentru adulți (vârste de 18 ani și mai mari)

  • Dozare pe termen scurt: 40 mg luat o dată pe zi la culcare până la opt săptămâni. Medicul dumneavoastră vă poate împărți doza în 20 mg luată de două ori pe zi.
  • Dozare pe termen lung: 20 mg luată o dată pe zi la culcare.

  Doza pentru copii ( Vârste 0–17 ani, 40 kg [88 lbs.] sau mai mare)

  • Dozare pe termen scurt: 40 mg luată o dată pe zi la culcare până la opt săptămâni. Medicul dumneavoastră vă poate împărți doza în 20 mg luată de două ori pe zi.
  • Dozare pe termen lung: 20 mg luată o dată pe zi la culcare.
  • Modificări de dozare: medicul dumneavoastră vă poate ajusta Doza și durata tratamentului dvs. pe baza cât de bine răspundeți la medicament.

  Doza de seniori (vârsta de 65 de ani și mai mare)

  Rinichii adulților în vârstă este posibil să nu fie funcționează la fel de bine ca și ei. Acest lucru poate determina corpul tău să proceseze medicamentele mai lent. Drept urmare, mai mult un medicament rămâne în corpul tău pentru o perioadă mai lungă de timp. Acest lucru vă crește riscul de efecte secundare. Medicul dumneavoastră vă poate începe într -o doză scăzută sau un program de dozare diferit. Acest lucru poate ajuta la menținerea nivelului acestui medicament să se construiască prea mult în corpul tău.

  Considerații speciale

  Persoane cu boală renală moderată sau severă: medicul dumneavoastră vă poate reduce doza de acest medicament la jumătate sau este posibil să luați o doză la fiecare 48 de ore în loc de fiecare zi.

  doză pentru ulcer gastric

  doza pentru adulți (vârste de 18 ani și mai mari)

  • Dozare pe termen scurt: 40 mg luată o dată pe zi la culcare până la opt săptămâni.

  doza pentru copii (vârste 0-17 ani, 40 kg [88 lbs. ] sau mai mare)

  • Dozare pe termen scurt: 40 mg luată o dată pe zi la culcare până la opt săptămâni.
  • Modificări de dozare: medicul vă poate ajusta doza și lungimea tratamentului bazat pe cât de bine răspundeți la medicament.

  Doza de seniori (vârsta de 65 de ani și mai mare)

  Rinichii adulților mai în vârstă nu pot funcționa la fel de bine așa cum obișnuiau. Acest lucru poate determina corpul tău să proceseze medicamentele mai lent. Drept urmare, mai mult un medicament rămâne în corpul tău pentru o perioadă mai lungă de timp. Acest lucru vă crește riscul de efecte secundare. Medicul dumneavoastră vă poate începe într -o doză scăzută sau un program de dozare diferit. Acest lucru poate ajuta la menținerea nivelului acestui medicament să se construiască prea mult în corpul tău.

  Considerații speciale

  Persoane cu boală renală moderată sau severă: medicul dumneavoastră vă poate reduce doza de acest medicament la jumătate. Sau este posibil să luați o doză 48 de ore în loc de fiecare zi.

  doză pentru boala de reflux gastroesofagian

  doza pentru adulți (vârste de 18 ani și mai mari)

  • Simptomele bolii de reflux gastroesofagian (GERD): 20 mg luate de două ori pe zi până la șase săptămâni.
  • Esofagită (esofag iritat cu răni) cu simptome GERD: 20 până la 40 mg luate de două ori pe zi pentru până la 12 săptămâni.

  Doza pentru copii (vârste 0-17 ani, 40 kg [88 lbs.] Sau mai mare)

  • Boala de reflux gastroesofagian (GERD) Simptome: 20 mg luate de două ori pe zi timp de până la șase săptămâni.
  • Esofagită (esofag iritat cu răni) cu simptome GERD: 20 până la 40 mg luat de două ori pe zi timp de până la 12 săptămâni .
  • Modificări de dozare: medicul dumneavoastră vă poate ajusta doza și durata tratamentului pe baza cât de bine răspundeți la medicament.

  Doza de seniori (vârsta de 65 de ani și mai mare )

  Rinichii adulților în vârstă poate să nu funcționeze la fel de bine cum obișnuiau. Acest lucru poate determina corpul tău să proceseze medicamentele mai lent. Drept urmare, mai mult un medicament rămâne în corpul tău pentru o perioadă mai lungă de timp. Acest lucru vă crește riscul de efecte secundare. Medicul dumneavoastră vă poate începe într -o doză scăzută sau un program de dozare diferit. Acest lucru poate ajuta la menținerea nivelului acestui medicament să se construiască prea mult în corpul tău.

  Considerații speciale

  Persoane cu boală renală moderată sau severă: medicul dumneavoastră vă poate reduce doza de acest medicament la jumătate. Sau este posibil să luați o doză la fiecare 48 de ore în loc de fiecare zi.

  doză pentru afecțiuni hipersecretorii patologice

  doza pentru adulți (vârste de 18 ani și mai mari)

 26. Doza de pornire tipică: 20 mg luată la fiecare 6 ore.
 27. Doza crește: medicul vă poate crește doza pe baza simptomelor dvs. poate avea nevoie de 160 mg luat la fiecare 6 ore.
 28. Doza pentru copii (sub 0-17 ani)

  Acest medicament nu a fost studiat la copii sub 18 ani Pentru tratamentul acestei afecțiuni.

  doză de seniori (vârsta de 65 de ani și mai mare)

  Rinichii adulților mai în vârstă poate să nu funcționeze la fel de bine cum obișnuiau. Acest lucru poate determina corpul tău să proceseze medicamentele mai lent. Drept urmare, mai mult un medicament rămâne în corpul tău pentru o perioadă mai lungă de timp. Acest lucru vă crește riscul de efecte secundare. Medicul dumneavoastră vă poate începe într -o doză scăzută sau un program de dozare diferit. Acest lucru poate ajuta la menținerea nivelului acestui medicament să se construiască prea mult în corpul tău.

  Considerații speciale

  Persoane cu boli renale moderate sau severe: Evitați să utilizați tablete de famotidină pentru tratarea afecțiunilor hipersecretorii patologice . Dozele necesare pentru tratarea acestei afecțiuni pot fi mai mari decât dozele maxime recomandate la persoanele cu boală renală.

  avertismente de famotidină

  tableta orală famotidină vine cu mai multe avertismente.

  Avertisment de alergie

  Famotidina poate provoca o reacție alergică severă. Simptomele pot include:

  • Probleme respirație
  • Umflarea în ochi sau în față
  • Umflarea gâtului sau a limbii
  • Rash

  Dacă aveți o reacție alergică, sunați imediat medicul sau centrul local de control al otrăvurilor. Dacă simptomele dvs. sunt severe, sunați la 911 sau mergeți la cea mai apropiată cameră de urgență.

  Nu luați din nou acest medicament dacă ați avut vreodată o reacție alergică la acesta sau la alți blocanți ai receptorilor de histamină (cum ar fi cimetidina , ranitidină sau nizatidină). Luând din nou ar putea fi fatal (cauza morții).

  ranitidină, numele de marcă Zantac, este acum comercializat ca Zantac 360, care conține un ingredient activ diferit (famotidină). Famotidina este în aceeași clasă ca ranitidina și funcționează la fel, dar nu s -a dovedit că conține niveluri inacceptabile de NDMA.

  avertismente pentru persoanele cu anumite afecțiuni de sănătate

  pentru persoanele cu moderat moderat Sau boală severă a rinichilor: dacă aveți probleme la rinichi, este posibil să nu puteți șterge acest medicament din corp. Acest lucru poate crește nivelul acestui medicament din corpul tău. Nivelurile crescute pot provoca mai multe efecte secundare, cum ar fi confuzia și un ritm cardiac neregulat numit QT prelungire.

  avertismente pentru alte grupuri

  pentru femeile însărcinate: nu au existat suficiente studii realizat la om pentru a arăta dacă famotidina prezintă un risc pentru un făt uman. Cercetările la animale nu au arătat un risc pentru făt atunci când mama ia drogul. Cu toate acestea, studiile la animale nu prezic întotdeauna modul în care oamenii ar răspunde.

  Discutați cu medicul dumneavoastră dacă sunteți însărcinată sau intenționați să rămâneți însărcinată. Acest medicament trebuie utilizat în sarcină numai dacă este necesar.

  pentru femeile care alăptează: famotidina poate trece în lapte matern și poate provoca efecte secundare la un copil care este alăptat. Discutați cu medicul dumneavoastră dacă alăptați copilul. Este posibil să fie nevoie să decideți dacă încetați alăptarea sau să nu mai luați acest medicament.

  pentru seniori: rinichii adulților mai în vârstă nu pot funcționa la fel de bine. Acest lucru poate determina corpul tău să proceseze medicamentele mai lent. Drept urmare, mai mult un medicament rămâne în corpul tău pentru o perioadă mai lungă de timp. Acest lucru îți crește riscul de efecte secundare.

  pentru copii:

  • Famotidina poate fi utilizată la copiii cu boală de ulcer peptic (cum ar fi ulcerul duodenal sau gastric) și boala de reflux de reflux gastroesofagian (GERD).
  • Acest medicament nu a fost studiat la copii sub 18 ani pentru tratamentul afecțiunilor hipersecretorii patologice sau reducerea riscului de recurență a ulcerului duodenal.
  • comprimate de famotidină nu sunt recomandate pentru utilizare la copii care cântăresc mai puțin de 40 kg (88 lbs.). Acest lucru se datorează faptului că punctele forte ale acestor tablete sunt mai mari decât doza recomandată pentru acești copii. Pentru acești copii, luați în considerare utilizarea unei alte forme de famotidină (cum ar fi suspensia orală).

  Luați conform indicațiilor

  tableta orală a famotidinei este utilizată pentru tratamentul pe termen lung al tratamentului pe termen lung al lui Sindromul Zollinger-Ellison și menținerea vindecării ulcerelor. Famotidina tableta orală este utilizată pentru tratamentul pe termen scurt al bolii de reflux gastroesofagian (GERD) și a ulcerelor duodenale și gastrice. Famotidina vine cu riscuri dacă nu o luați așa cum este prescris.

  Dacă încetați să luați drogurile brusc sau nu îl luați deloc: refluxul acid, arsurile la stomac sau simptomele ulcerului nu pot fi mai buni sau poate să se înrăutățească.

  Dacă pierdeți doze sau nu luați medicamentul la program: medicamentele dvs. poate să nu funcționeze la fel de bine sau poate înceta să funcționeze complet. Pentru ca acest medicament să funcționeze bine, o anumită cantitate trebuie să fie în corpul tău în permanență.

  Dacă iei prea mult: ai putea avea niveluri periculoase ale medicamentului din corpul tău. Simptomele unui supradozaj al acestui medicament pot include:

  • Agitație
  • Confuzie
  • convulsii
  • Durere musculară severă

  Dacă credeți că ați luat prea mult acest medicament, sunați la medicul sau la centrul local de control al otrăvurilor. Dacă simptomele dvs. sunt severe, sunați la 911 sau mergeți imediat la cea mai apropiată cameră de urgență.

  Ce să faceți dacă pierdeți o doză: luați doza imediat ce vă amintiți. Dar dacă vă amintiți cu doar câteva ore înainte de următoarea doză programată, luați o singură doză. Nu încercați niciodată să vă prindeți luând două doze simultan. Acest lucru ar putea duce la efecte secundare periculoase.

  Cum să spui dacă medicamentul funcționează: ar trebui să ai mai puțină durere și simptomele tale ar trebui să se îmbunătățească.

  Considerații importante pentru luarea famotidinei

  Rețineți aceste considerente dacă medicul vă prescrie tableta orală famotidină pentru dvs.

  General

  • Puteți lua famotidină cu sau fără mâncare.
  • Luați acest medicament la momentul recomandat de medicul dumneavoastră.
  • Puteți tăia sau zdrobi tableta.
  • Nu orice farmacie stochează acest dr.g. Când completați rețeta, asigurați -vă că apelați înainte pentru a vă asigura că farmacia dvs. o poartă.

  Depozitare

  Depozitați tabletele orale la 77 ° F (25 ° C) . Acestea pot fi păstrate pentru o perioadă scurtă de timp de la 59 ° F la 86 ° F (15 ° C la 30 ° C). Țineți -le departe de lumină. Nu depozitați acest medicament în zone umede sau umede, cum ar fi băi.

  reumpleri

  O rețetă pentru acest medicament este reumpletă. Nu trebuie să aveți nevoie de o nouă rețetă pentru ca acest medicament să fie reumplut. Medicul dumneavoastră va scrie numărul de reumpleri autorizate pe rețetă.

  Travel

  Când călătoriți cu medicamentele:

  • Purtați întotdeauna medicamentele cu dvs. . Când zbori, nu -l puneți niciodată într -o geantă verificată. Păstrați-l în geanta dvs. de transport.
  • Nu vă faceți griji pentru mașinile cu raze X din aeroport. Nu vă pot răni medicamentele.
  • Este posibil să fiți nevoie să arătați personalului aeroportului eticheta farmaciei pentru medicamentele dvs. Purtați întotdeauna cu dvs. caseta originală cu prescripție medicală.
  • Nu puneți acest medicament în compartimentul cu mănuși a mașinii dvs. și nu o lăsați în mașină. Asigurați -vă că evitați acest lucru atunci când vremea este foarte caldă sau foarte rece.

  Dieta dvs.

  Anumite alimente și băuturi vă pot irita stomacul. Această iritație ar putea înrăutăți simptomele. Medicul dumneavoastră vă poate sugera să evitați alimentele picante, acide și grase în timp ce luați acest medicament. . Acest lucru înseamnă că medicul dumneavoastră va trebui să obțină aprobarea de la compania dvs. de asigurări înainte ca compania dvs. de asigurare să plătească pentru rețetă.

  Există alternative?

  Există și alte medicamente disponibile pentru a vă trata condiție. Unele pot fi mai potrivite pentru tine decât altele. Discutați cu medicul dumneavoastră despre alte opțiuni de droguri care pot funcționa pentru dvs. Cu toate acestea, acest articol nu ar trebui utilizat ca substitut pentru cunoștințele și expertiza unui profesionist autorizat în domeniul sănătății. Ar trebui să consultați întotdeauna medicul sau un alt profesionist din domeniul sănătății înainte de a lua orice medicament. Informațiile medicamentoase conținute aici sunt supuse schimbării și nu sunt destinate să acopere toate utilizările, direcțiile, precauțiile, avertismentele, interacțiunile medicamentoase, reacțiile alergice sau efectele adverse. Absența avertismentelor sau a altor informații pentru un medicament dat nu indică faptul că combinația de medicamente sau medicamente este sigură, eficientă sau adecvată pentru toți pacienții sau pentru toate utilizările specifice.

  • Reflux acid / GERD
  • gastrointestinal/gastroenterologie